پيام مدير كلينيك ويژه داروسازي:
حرفه داروسازی مانند ساير حرفههاي مرتبط با سلامت و مراقبت، در طول تاريخ دچار تحولات و پيشرفت هاي گسترده اي شده است. در گذر تاريخ و زمان، علاوه بر تحولات و پيشرفتهاي گسترده علمي، به همان ميزان، مسئوليتها و وظايف متنوعي بر دوش اين حرفه مندان گذاشته شده است. در حوزه خدماتي و مراقبتي، داروساز چهار نقش را در طول تاریخ از خود نشان داده که این چهار نقش عبارت است از: 1. سازنده و تامین کننده دارو و محصولات دارویی 2. نسخه پیچی و سازنده دارو 3. نسخه پیچی و بررسی کننده بالینی 4. ارائه دهنده خدمات بالینی. این چهار نقش داروساز، نشان دهنده سیر تکاملی حرفه داروسازی از دارو-محوري به بيمار-محوري را نشان ميباشد. در حقيقت، از اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم، داروسازان به طور فزایندهای نقش خدمات بالینی را بر عهده گرفتند.
در فرايند درمان و مراقبتهاي سلامت، داروساز نقشي چشمگير و حياتي داشته و موفقيت در اجراي اين نقش به کيفيت و چگونگي ارائه خدمات داروساز بستگي دارد. داروسازان می توانند در ارتقاء کيفيت خدمات سلامت منشا خدمات ارزشمندي باشند. مطالعاتي که در کشورهاي مختلف از مزاياي خدمات داروسازي صورت گرفته است اين موضوع را ثابت ميکند. داروساز در قبال عده کثيري از مردم که به دلايل مختلف از جمله دريافت خدمات دارويي، خريد وسايل بهداشتي و درماني و مشاورههاي دارويي به او مراجعه مي کنند مسئوليت حرفهاي و اخلاقي دارد و پاسخگوي رفتار و عملکرد خود در برابر جامعه ميباشد. امروزه، مسئوليت داروساز تنها به نسخه پيچي و تحويل دارو خلاصه نميشود بلکه در مقابل سلامت جامعه و مردم مسئول است و بايد تمام توان خود را در بهبود و ارتقاي آن بکار ببندد.
بنابر مسئوليتهاي حرفه اي فوق، کلینک ویژه داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سعی دارد داروخانه های تحت پوشش خود را بر اساس استاندارهای علمی و حرفه ای مدیریت نموده و محیطی که خدماتش مبتنی بر دیدگاه بیمار-محور و مراقبت-محور است ایجاد نماید. لازم به ذکر است که هنوز راهی طولانی در رسیدن به قله های استانداردهای حرفهای در پیش است اما تلاش میشود با تغییر نگرشها و ارتقاء کیفیت خدمات ارائه شده به مراجعین و بیماران ارجمند به سمت و سوی قله های علمی و حرفهای و اخلاقی حرکت کند.
دکتر رسول اسمعلیپور
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
داروساز و Ph.D اخلاق پزشکی